Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Venezuela'da yaşanan depremlerin ardından bölgeye 30 ton insani yardım malzemesi gönderildiğini duyurdu.
AFAD'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Venezuela'da meydana gelen depremlerin ardından ülkemizin bölgeye yönelik insani yardım çalışmaları devam ediyor. 25 Haziran 2026 tarihinde Venezuela'nın Yaracuy bölgesinde art arda meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki 2 depremin ardından, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, AFAD Başkanlığımız koordinasyonunda, Venezuela'da yürütülen çalışmalara destek vermek ve ülkemizin yardım elini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor" bilgisi verildi.
YARDIM ELİ UZATILIYOR
Bu yardımların, depremden etkilenen insanların acil ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir rol oynaması bekleniyor. Türkiye'nin uluslararası alanda gösterdiği dayanışma, felaket anlarında yardıma muhtaç ülkeler için büyük bir anlam taşıyor.



