Karayipler'de ABD ile Venezuela arasında tansiyon yükselmeye devam ederken, binlerce Venezuelalı, Washington'un ülkeye yönelik tehditlerine karşı sokaklara döküldü. Göstericiler, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya destek vermek ve ABD'nin bölgedeki askeri yığınağını protesto etmek amacıyla bir araya geldi.

ABD'YE KARŞI BİRLEŞİYORLAR
Göstericiler, ABD'nin askeri varlığını 'tehdit ve saldırı' olarak tanımlayarak, Maduro'nun fotoğraflarını taşıdılar ve devlet başkanına destek sloganları attılar. Yürüyüşe katılan polisler, askerler, milis güçleri ve birçok vatandaş, başkent Caracas'ta düzenlenen Kurtarıcı Simon Bolivar'ın Bayrak ve Kılıç Töreni'nde toplandı. Maduro, burada yaptığı dikkat çekici konuşmasında, “Bu toprakların her bir karışını, nereden gelirse gelsin, tehdit veya saldırganlığa karşı savunmaya hazır olmalıyız” dedi.

PSİKOLOJİK SAVAŞA RAĞMEN DESTEK
Maduro, ABD'nin hükümetini devirmeye yönelik girişimlerine karşı koyma sözü vererek, “Bizi yenemeyecekler, çünkü biz yenilmeziz” ifadelerini kullandı. Ülkesini destekleyenlere teşekkür eden Maduro, “Aylardır maruz kaldığımız psikolojik ve siyasi savaşa rağmen, tarifsiz miktarda destek mesajları alıyoruz” dedi. İçişleri Bakanı Diosdado Cabello da halkın kenetlendiğini ve özgür yaşam iradesini kararlılıkla koruduğunu belirtti. ABD'nin dev bombardıman uçağı B-52'nin Caracas semalarında uçuşunu sürdürdüğü haberleri, bölgedeki analistler tarafından bir gözdağı olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, dünyanın en büyük uçak gemisi olan USS Gerald R. Ford'un Venezuela açıklarında manevralar gerçekleştirdiği bildirildi. Bu durum, ABD'nin Maduro'yu hedef alan hamlelerine bir yanıt niteliği taşıyor.


