DÜNYA
Yayınlanma : 26 Haziran 2026 16:36
Düzenleme : 26 Haziran 2026 16:36

Venezuela'da deprem felaketi: Can kaybı 589'a yükseldi

Venezuela'da deprem felaketi: Can kaybı 589'a yükseldi
Venezuela'da meydana gelen depremlerde can kaybı 589'a yükseldi. Yaralı sayısı ise 2 bin 980 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı, sahra hastanelerinin kurulduğunu duyurdu.

Venezuela Sağlık Bakanı Carlos Alvarado, ülkede meydana gelen iki büyük depremin ardından can kaybı ve yaralanmalarla ilgili endişe verici bilgiler paylaştı.

CAN KAYBI VE YARALILAR ARTIYOR

Alvarado, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 589'a ulaştığını belirtirken, yaralı sayısının ise 2 bin 980 olduğunu ifade etti. Bu rakamlar, felaketin boyutunu gözler önüne seriyor.

SAHRA HASTANELERİ KURULUYOR

Sağlık Bakanı, mevcut ilaç ve tıbbi malzeme stoklarının yeterli olduğunu vurguladı. Ancak hasta yoğunluğunun artması nedeniyle sahra hastanelerinin kurulmasına başlandığını duyurdu. Alvarado, La Guaira eyaletinin depremden en çok etkilenen yer olduğunu belirterek, vatandaşlardan acil durumlar dışında hastaneleri meşgul etmemeleri yönünde ricada bulundu.