DÜNYA
Yayınlanma : 18 Eylül 2025 07:25
Düzenleme : 18 Eylül 2025 07:25

Venezuela, ABD ile gerilim sonrası Karayip Denizi'nde askeri tatbikat düzenleyecek

Venezuela, ABD ile gerilim sonrası Karayip Denizi'nde askeri tatbikat düzenleyecek
Venezuela, ABD ile artan gerilim nedeniyle Karayip Denizi'nde üç günlük büyük bir askeri tatbikat düzenleyeceğini duyurdu. Tatbikata binlerce asker ve çeşitli askeri araçlar katılacak.

Venezuela, ABD ile artan askeri gerilimin ardından Karayip Denizi'nde büyük çaplı bir askeri tatbikat düzenleyeceğini açıkladı. Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, 'Egemen Karayip 200' adlı tatbikatın Orchila Adası'nda üç gün süreceğini ve 2500'den fazla askerin katılımıyla gerçekleşeceğini duyurdu.

GENİŞ KATILIM

Tatbikata 12 gemi, 22 hava aracı, özel kuvvetler, istihbarat birimleri, denizaltılar ve insansız hava araçları katılacak. Bakan Lopez, olası silahlı çatışmalara karşı askeri önlemlerin ikiye katlanacağını vurguladı ve ABD ile yaşanan gerilime dikkat çekti.

ABD'YE KARŞI SERT TEPKİ

İçişleri ve Adalet Bakanı Diosdado Cabello ise ABD'nin Venezuela'dan yola çıktığı iddia edilen uyuşturucu yüklü bir botu uluslararası sularda vurmasına sert tepki gösterdi. ABD'nin bir balıkçı teknesine 'yasa dışı' ve 'düşmanca' müdahalede bulunduğunu savunan Cabello, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'ne başvuracaklarını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına da yanıt veren Cabello, uyuşturucu iddialarının kanıtlanabilirliğini sorguladı.

ULUSLARARASI SULARDA GERİLİM

ABD Başkanı Donald Trump daha önce, Venezuela'dan ayrılan uyuşturucu yüklü bir bottaki 3 kişiyi uluslararası sularda öldürdüklerini duyurmuştu. Bu olay, iki ülke arasındaki gerilimi daha da tırmandırdı ve Venezuela'nın askeri hazırlıklarını artırmasına neden oldu.