Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, Fe TV'de katıldığı canlı yayında ilçe için önemli açıklamalarda bulundu. Martin, belediyenin mali durumunu ve geleceğe yönelik projelerini değerlendirerek, "Uzunköprü'nün kurtuluşu Organize Sanayi Bölgesi'dir" dedi.
Mali Disiplinle Bütçe Fazlası Elde Edildi
Başkan Martin, yaklaşık iki yıllık görev süresi boyunca belediyenin mali disiplinini sağladığını ve 75 milyon TL'lik bütçe fazlası elde ettiğini açıkladı. Göreve geldiklerinde borç yükü altında olan belediyenin, gelirleri 621 milyon TL, giderleri ise 545 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu başarıda, 54 milyon TL'lik icra dosyasının kapatılması ve personel ödemelerinin yapılması önemli rol oynadı. Martin, SGK borcu için eski terminal alanının mahsuplaşma önerisiyle sunulduğunu ve bakanlıktan onay beklediklerini de sözlerine ekledi.
Siyasi Birlik Vurgusu ve OSB'nin Önemi
Programda, önceki dönem belediye başkanı Özlem Becan ile ilgili sorulan soruya yanıt veren Martin, siyasi dargınlıklara yer olmadığını belirtti. Genel başkanın bedel ödemeye hazır bir mücadele yürüttüğü bir dönemde, kişisel meselelere odaklanmanın doğru olmadığını vurguladı. Martin, "Fotoğrafın büyük tarafına, yani iktidar mücadelesine bakıyorum. Aramızda herhangi bir sorun yoktur; artık sadece iktidar için kenetlenme zamanıdır." diyerek birlik mesajı verdi. İlçenin geleceği için büyük önem taşıyan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) de altyapı çalışmalarının sürdüğünü ve 2027 yılında yatırımların başlayacağını müjdeledi. Martin, bu projenin işsizlik ve göç sorunlarına çözüm getireceğini belirtti.
Sosyal Projeler ve Doğalgaz Müjdesi
Başkan Martin, sosyal projelere de değinerek, okullara kurulan sebil projesinin tamamlandığını ve ihtiyaç sahibi 200 öğrenciye bir öğün ücretsiz yemek desteği başlatılacağını duyurdu. Ayrıca, 2026 yılı sonuna kadar Uzunköprü'de doğalgazsız hane kalmayacağını müjdeledi. 28 kilometrelik doğalgaz hattının döşendiğini belirten Martin, spor ve gençlere yönelik desteklerin de devam edeceğini sözlerine ekledi.



