GÜNDEM
Yayınlanma : 03 Nisan 2026 05:50
Düzenleme : 03 Nisan 2026 05:50

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım skandalı: Dünyaya rezil olduk!

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım skandalı: Dünyaya rezil olduk!
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın rüşvet, irtikap ve ihaleye fesat karıştırma suçlarından tutuklanması sonrası halkın tepkisi büyüyor. Yalım'ın icraatları Uşak'ı ulusal gündeme taşırken, vatandaşlar hayal kırıklığı ve utanç içinde.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "rüşvet", "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'a yönelik tepkiler dinmiyor. Yeni Şafak'ın Uşak'ta yaptığı gözlemler, kent halkının yaşananlardan duyduğu derin rahatsızlığı gözler önüne serdi.

VATANDAŞLAR BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR

Uşaklıların büyük bir kısmı, belediyeyle yaşayabilecekleri olası sorunlar nedeniyle isimlerini gizli tutmayı tercih etse de, Yalım'ın eylemlerinden duydukları üzüntüyü açıkça dile getirdiler. Birçok vatandaş, Yalım'ın usulsüzlüklerinden ve özel hayatındaki iddialardan yaklaşık bir yıldır haberdar olduklarını belirtti. Bazıları, Yalım'ın Uşak halkı tarafından sevilmediğini ve maddi gücü sayesinde belediye başkanı olduğunu öne sürdü. Şehrin bu şekilde anılmasından duyulan üzüntüyü ifade eden bir esnaf, "Uşak'ı dünyaya tanıtacağım diyordu, nasıl tanıttığını gördük. Şimdi herkes Uşak'ı bu iddialarla konuşuyor. Biz bunu hak etmedik" diyerek tepkisini dile getirdi.

BELEDİYE BAŞKANININ SORUMLULUĞU BÜYÜK

Pazarcılık yapan Mehmet Demir, "Uşak halkı olarak bizi bütün ülkeye rezil rüsva etti. İnsan yüzüne bakacak halimiz kalmadı. Kendisine oy verdiğim için çok pişmanım. Bir belediye başkanı liyakat sahibi olmalı, vatandaşı için çalışmalı ve yaşam tarzıyla örnek olmalı. Gece mekânı sahibi olan bir adamın belediye başkanlığıyla ne işi olur. En başta aday gösterilmesi hataydı" şeklinde konuştu. İsmini vermek istemeyen bir belediye çalışanı da, "Herkes söylentilerden bir usulsüzlüklerin döndüğünden haberdardı. Ama kimse bu kadarını tahmin edemezdi. Biz de ortaya çıktıkça şaşırıyoruz. Son dönemde mesai ücretlerimizi alamıyorduk. Yalım’ın bizim alın terimizi kimlere yedirdiğini gördük" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ BAŞKAN İSTEMİYORUZ VURGUSU

Yalım tarafından hizmet görmediklerini belirten Ayşe A. isimli vatandaş, "Başkanlık seçimleri sürecinde verdiği vaatleri yapmadı, hiçbir hizmet görmedik. Bizlerin parasıyla birilerinin maaşı ödenmiş, belediyeyi kendi şirketi gibi kullanmış. Tez vakitte yaptıklarının ortaya çıkmasını istiyoruz. Uşak’ta bir daha CHP'li başkan görmek istemiyoruz" dedi. Yalım'ın göreve gelmesinin ardından 5 yıl boyunca çalıştığı belediyeden kovulduğunu belirten S.Y. ise, "Yerimize kimlerin alındığını şimdi daha iyi anlıyorum. Uşak halkı olarak bu durumdan utanıyoruz. Evlatlarımızın böyle olaylara şahit olması bizi derinden üzdü. Bizim de kız çocuklarımız var, endişe duyuyoruz. Bir belediye başkanı bile bunları yapıyorsa çocuklarımızın güvenliği konusunda kaygılanıyoruz" ifadelerini kullandı. Haberlerde ayrıca, Belçika'da yaşayan bir Türk vatandaşının "Özkan Yalım beni 7 milyon euro dolandırdı" iddiası ve CHP'li Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin "Özkan Yalım'ın sevgilisini ben işe aldım" itirafı ile Yalım'ın WhatsApp yazışmalarının ortaya çıktığına dair bilgiler de yer alıyor.