GÜNDEM
Yayınlanma : 10 Şubat 2026 13:31
Düzenleme : 10 Şubat 2026 13:31

Ürdün Kralı İstanbul'a geliyor: Erdoğan'ın daveti bölgesel istikrar için yeni bir adım

Ürdün Kralı İstanbul'a geliyor: Erdoğan'ın daveti bölgesel istikrar için yeni bir adım
Ürdün Kralı II. Abdullah, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle yarın İstanbul'a geliyor. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel istikrar adımları ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ürdün Kralı II. Abdullah, yarın Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönemdeki Suudi Arabistan ve Mısır temaslarının ardından gerçekleşen önemli bir diplomatik hamle olarak öne çıkıyor.

İKİLİ İLİŞKİLER VE BÖLGESEL İSTİKRAR GÜNDEMDE

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, X hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul'da yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra, bölgedeki güncel gelişmelerin ve istikrarın sağlanmasına yönelik atılabilecek adımların ele alınacağını açıkladı. Bu açıklama, ziyaretin sadece ikili ilişkilerle sınırlı kalmayıp, geniş bir bölgesel perspektif taşıdığını gösteriyor.

SON DAKİKA GELİŞMESİ OLARAK DUYURULDU

Haber, Yeni Şafak tarafından bir son dakika gelişmesi olarak duyuruldu ve sıcak bilgiler geldikçe güncelleneceği belirtildi. Okuyucular, gelişmelerden anında haberdar olmak için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarına indirebilecekler. Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'nin yeniden imarında birlikte çalışma vurgusu yaptığı Türkiye-Mısır İş Forumu konuşmasının ardından gerçekleşiyor, bu da bölgesel iş birliğinin önemini bir kez daha vurguluyor.