Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yeşil Kalkınma Vakfı (YEKAV) tarafından düzenlenen Sürdürülebilir Ulaşım Zirvesi’nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin 5G ihalesiyle ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Uraloğlu, Türkiye’de 3 operatörle uzun istişareler yürütüldüğünü belirtti.
5G İHALESİ İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANIYOR
Bakan Uraloğlu, şartnamenin büyük ölçüde hazır olduğunu ve bu ay içerisinde ilan edilmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti. Eğer planlandığı gibi giderse, Ekim ayında 5G ihalesinin gerçekleştirileceğini ve 2026 yılında ilk sinyallerin alınmaya başlanacağını duyurdu.
İLK DENEYİMLER BAŞLADI
Uraloğlu, 4 büyük futbol kulübünün stadyumlarında, İstanbul Havalimanı’nda ve yaklaşık 30 tesiste 5G’nin halihazırda denenmekte olduğunu hatırlattı. 2026’da sinyal almaya başlanarak birkaç yıl içinde ülke genelinde 5G yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.



