Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı ve bu sonuçla liderlik fırsatını tepti. Sarı-lacivertlilerin son dakikada John Duran ile bulduğu gol, maçın ardından eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar tarafından çarpıcı bir şekilde değerlendirildi.
HAKEM HATASI İDDİASI
Çakar, yaptığı açıklamada, “Galatasaray'ın yediği gol ağır bir hakem hatasıdır. Fenerbahçe'nin attığı gol VAR talimatıyla iptal edilmeliydi!” ifadelerini kullandı. Bu yorum, derbi sonrası hakem Yasin Kol'a yönelik tepkilerin artmasına neden oldu. Galatasaray camiasından da hakeme sert eleştiriler geldi.
MAÇ SONRASI TEPKİLER
Okan Buruk, maç sonu yaptığı açıklamada, takımının zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Canımızı kurtardık” şeklinde konuştu. Ayrıca Hasan Şaş, yenilen golün faturasını belirli bir isme kesti. Tedesco ise basın toplantısında Galatasaray'a yönelik sorulara tepki gösterdi ve bu durum, derbi sonrası gündemi oldukça hareketlendirdi.



