Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından alınan bir karara göre, bir üniversitenin otoparkında meydana gelen bir olayda, aracını park etmek isteyen bir sürücünün aracı, yerinden çıkan yağmur suyu mazgalına takılarak hasar gördü.
ÜNİVERSİTE İDARESİNE BAŞVURU
Olay anına dair görüntüleri ve aracındaki hasarı belgeleyen sürücü, üniversite idaresine başvurarak, otopark altyapısındaki eksiklik nedeniyle uğradığı zararın tazmin edilmesini talep etti. Ancak üniversite, altyapının eksiksiz olduğunu iddia ederek bu talebi reddetti.
KDK'DEN TAVSİYE KARARI
Sürücü, mazgalın yerinden çıkmasının sürücü kusurundan değil, üniversitenin bakım ve denetim eksikliklerinden kaynaklandığını belirterek, aracındaki 10 bin 141 lira zararın tazmin edilmesi için KDK'ye başvurdu. KDK, üniversitenin hizmet kusuru olduğunu tespit ederek, zararın karşılanması için üniversite rektörlüğüne tavsiye kararı verdi.


