TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı. Bu toplantıda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yanı sıra Karayolları Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporları da ele alınacak.
BAKAN URALOĞLU'NDAN SUNUM
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, komisyon üyelerine kapsamlı bir sunum yaptı. Uraloğlu, ülkemizdeki demiryolu ağının 7.274 kilometresini elektrikli hale getirdiklerini ve 8.046 kilometresini sinyalli hale getirdiklerini belirtti. Ayrıca, 2.251 kilometre hızlı tren ağı inşa ederek, ülkemizi hızlı trenlerle tanıştırdıklarını ifade etti.
GELECEK HEDEFLERİMİZ
2028 yılı itibarıyla demiryolu ağının 17.287 kilometreye ulaşmasının hedeflendiğini vurgulayan Uraloğlu, hızlı tren hatlarıyla nüfusun %51’ini hızlı tren konforuyla buluşturduklarını açıkladı. Devam eden yatırımlarla, hızlı trenle doğrudan bağlanan il sayısının 11’den 27’ye çıkarılmasının planlandığını ifade etti. Ayrıca, Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın ikinci etabının 2026 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılacağını duyurdu.



