SPOR
Yayınlanma : 12 Mart 2026 22:17
Düzenleme : 12 Mart 2026 22:17

Uğurcan Çakır, Avrupa'nın en iyi kalecileri arasında yer aldı

Uğurcan Çakır, Avrupa'nın en iyi kalecileri arasında yer aldı
Uğurcan Çakır, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla birçok dünya yıldızını geride bıraktı ve en çok kurtarış yapan kaleciler arasında yer aldı.

Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği etkileyici performansla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

BAŞARILI PERFORMANS

Bu sezon Devler Ligi'nde toplamda 35 kurtarış yapan milli kaleci, turnuvada en çok kurtarış yapan kaleciler arasında üst sıralarda yer alarak birçok tanınmış dünya yıldızını geride bıraktı. Thibaut Courtois ve Jan Oblak gibi isimlerin listede yer alması, Uğurcan'ın başarısını daha da anlamlı kılıyor.

AVRUPA'DA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Uğurcan Çakır, sergilediği performansla Avrupa futbolunda adından söz ettirmeye devam ediyor. Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon en çok kurtarış yapan kalecilerin sıralaması ise şöyle: 58 - Nikita Haikin, 48 - Courtois, 42 - Kochalski, 36 - Geronimo Rulli, 35 - Uğurcan Çakır, 34 - Carnesecchi, 33 - Trubin, 33 - Stanek, 33 - Anarbekov, 31 - Jan Oblak.