GÜNDEM
Yayınlanma : 26 Eylül 2025 13:02
Düzenleme : 26 Eylül 2025 13:02

Türkiye ve Pakistan arasındaki ekonomik iş birliği masaya yatırıldı

Türkiye ve Pakistan arasındaki ekonomik iş birliği masaya yatırıldı
Ankara Sanayi Odası, Pakistan Büyükelçisi Yousaf Junaid ve heyetini ağırlayarak iki ülke arasındaki ekonomik iş birliği, ticaret ve yatırım fırsatlarını görüştü.

Ankara Sanayi Odası (ASO), Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yousaf Junaid ve beraberindeki heyeti ağırladı.

EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI

ASO Başkanı Seyit Ardıç'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye ile Pakistan arasındaki ekonomik iş birliği, ticaret hacminin artırılması ve yatırım olanakları detaylı bir şekilde ele alındı. Ardıç, konuşmasında Türkiye ve Pakistan arasındaki köklü dostluk ve kardeşlik bağlarının altını çizerek, bu ilişkilerin sadece diplomatik alanda kalmayıp ekonomi, ticaret ve sanayi gibi alanlarda da güçlü bir iş birliği zemini oluşturduğunu belirtti.

YATIRIM TEKLİFLERİ VE GELECEK PLANLARI

Pakistan'ın 240 milyonu aşan genç ve dinamik nüfusunun, stratejik konumunun ve önemli üretim potansiyelinin altını çizen Ardıç, Ankara Sanayi Odası olarak Pakistanlı sanayiciler ve iş insanlarıyla kalıcı ilişkiler kurmaya ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine öncülük etmeye hazır olduklarını ifade etti. Pakistan Büyükelçisi Yousaf Junaid ise Türk iş dünyasını Pakistan'daki yatırım fırsatlarını değerlendirmeye davet ederek, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da pekiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Toplantıya ASO Başkan Yardımcıları Mete Çağlayan ve Ercan Ata, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Osmanbeyoğlu, Burcu Özbozkurt, Ertuğrul Onat, Meclis Üyeleri Ertuğrul Ergün, Nuray Başar, Oğuz Yılmaz, ASO Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ahmet Dinçer, Ticaret Bakanlığı bürokratları ve Pakistan Özel Yatırım Kolaylaştırma Kurulu temsilcileri de katıldı.