Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara'ya gelen Kamerun Cumhuriyeti Savunma Bakanı Joseph Beti Assomo'yu resmi bir askeri törenle karşıladı. İki ülkenin milli marşlarının çalındığı törende, konuk bakan Onur Kıtası'nı selamlayarak iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin önemine vurgu yaptı.
İKİLİ GÖRÜŞMELER VE İŞBİRLİĞİ POTANSİYELİ
Törenin ardından Milli Savunma Bakanlığı (MSB) önünde basın mensuplarına görüntü veren iki bakan, daha sonra baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin, iki ülke arasındaki savunma alanındaki mevcut işbirliğinin değerlendirilmesi ve gelecekteki potansiyellerin masaya yatırılması açısından kritik öneme sahip olduğu belirtildi.
SAVUNMA DİPLOMASİSİNDE YENİ SAYFA
Bu ziyaret, Türkiye'nin Afrika kıtasıyla artan savunma diplomasisi faaliyetlerinin bir parçası olarak öne çıkıyor. Kamerunlu Bakan Assomo'nun Ankara'ya gelişi, iki ülke arasındaki savunma sanayii, askeri eğitim ve güvenlik konularında yeni işbirliği alanlarının belirlenmesi hedefini taşıyor. Bu tür temaslar, bölgesel ve küresel güvenlik dinamiklerine katkı sağlama potansiyeli taşıyor.


