DÜNYA
Yayınlanma : 06 Nisan 2026 01:49
Düzenleme : 06 Nisan 2026 01:49

Türkiye, Mısır ve Pakistan, İran'ı müzakere masasına çekmek için harekete geçti

Türkiye, Mısır ve Pakistan, İran'ı müzakere masasına çekmek için harekete geçti
Türkiye, Mısır ve Pakistan, İran'ı ABD ile müzakere masasına çekmek için çabalıyor, ancak görüşmelerde ilerleme kaydedilemiyor.

ABD basını, Türkiye, Mısır ve Pakistan'ın, savaşı durdurmak veya ateşkes sağlamak amacıyla İran'ı ABD ile müzakere masasında bir araya getirmek için çaba gösterdiğini duyurdu.

MÜZAKERELERDE İLERLEME YOK

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre, Türkiye, Mısır ve Pakistan'dan arabulucular, bu süreçte İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Ancak bu görüşmelerde herhangi bir ilerleme kaydedilemediği ifade edildi.

İSTANBUL VE KATAR SEÇENEKLERİ

Kaynaklar, Türkiye ve Mısır'ın olası müzakerelere ev sahipliği yapması için İstanbul ve Katar seçeneklerini değerlendirdiğini belirtti. Ancak Katar'ın, ABD ve Orta Doğu ülkeleri tarafından kendisine teklif edilen arabulucu rolüne karşı çıktığı öne sürüldü. İranlı yetkililerin ise taleplerinden taviz vermeyi reddettiği ve geçici ateşkes karşılığında Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması dahil çeşitli önerileri geri çevirdiği aktarıldı.