Hürmüz Boğazı'ndaki abluka tehlikesiyle yeniden alevlenme riski taşıyan savaş endişeleri, iki ülke arasındaki diplomatik temasları yeniden gündeme getirdi. Bu süreçte, ABD basınının CNN'e dayandırdığı bilgilere göre, Pakistan ile birlikte Türkiye'nin arabuluculuk rolü öne çıkıyor.
ANKARA'NIN AKTİF DİPLOMASİSİ
Beyaz Saray'dan bir yetkilinin CNN'e aktardığına göre, Washington ve Tahran arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için Ankara aktif diplomasi yürütüyor. Bu durum, Türkiye'nin bölgesel barış çabalarındaki önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
MÜZAKERE YERİ VE ZAMANI BELİRLENİYOR
Tarafların yeni bir görüşme turu için İslamabad veya Cenevre gibi seçenekleri değerlendirdiği belirtiliyor. Ayrıca, iki haftalık ateşkes süresi sona ermeden, müzakerelerin en erken Perşembe günü gerçekleştirilebileceği iddia ediliyor. Bu gelişmeler, bölgedeki tansiyonun düşürülmesi açısından kritik önem taşıyor.



