Adana Sanayi Odası ev sahipliğinde, Ticaret Bakanlığı desteği ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen 'Türkiye-ABD Ticaret ve Yatırım Konferansı' kapsamında Adana'da bulunan ATIC (Türk-Amerikan Ticaret ve Yatırım Konseyi) heyeti, Çukurova GİAD'ı ziyaret etti.
TİCARET VE YATIRIM FIRSATLARI DEĞERLENDİRİLDİ
Ziyarette, ekonomik işbirliği, genç girişimciliğin desteklenmesi ve ABD'deki yatırım fırsatları değerlendirildi. ATIC Başkanı Erden Bilginer, konseyin Türkiye ve ABD arasındaki ticari ve yatırım ilişkilerini güçlendirmek amacıyla kurulduğunu, her iki ülkenin iş dünyası arasında köprü görevi görerek, karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatlarının geliştirilmesine katkıda bulunduğunu belirtti. Bilginer, Türk girişimcisinin ABD'de yatırım yapabileceği önemli imkanlar bulunduğuna dikkat çekti.
ADANA'NIN YATIRIM POTANSİYELİ VURGULANDI
Çukurova GİAD Başkanı Alperen Pişkin, Adana'nın sahip olduğu avantajlarla yatırımcıların dikkatini çektiğini belirterek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Pişkin, ATIC heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konseyin çalışmalarının ABD ile ticari ilişkiler düşünen üyeleri için rehber olacağını ifade etti. Pişkin ayrıca, 'Dünya kenti Adana' imajını yerleştirmeye yönelik Çukurova Zirvesi toplantılarından bahsederek, ABD ile ticari, ekonomik faaliyetlerin ve ihracatın artmasının kültürel anlamda da büyük değer taşıdığını vurguladı. ATIC Başkanı Bilginer, ziyaretin anısına Çukurova GİAD Başkanı Pişkin'e katkılarından dolayı teşekkür etti.



