SPOR
Yayınlanma : 20 Haziran 2026 08:26
Düzenleme : 20 Haziran 2026 08:26

Türkiye, 10 kişi kalan Paraguay'a yenilerek Dünya Kupası'na veda etti

Türkiye, 10 kişi kalan Paraguay'a yenilerek Dünya Kupası'na veda etti
A Milli Takım, 10 kişi kalan Paraguay'a 1-0 mağlup olarak 2026 Dünya Kupası'na veda etti. Bu sonuç, Türk futbolunda büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ikinci maçında 10 kişi kalan Paraguay'a 1-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

PARAGUAY'IN GOLÜ YETTİ

Maçın başlama düdüğüyle birlikte Türkiye, galibiyet için elinden geleni yaptı. Ancak, Paraguay'ın bulduğu ilk yarıdaki tek gol, karşılaşmanın kaderini belirledi. Paraguay'da Miguel Almiron, 45+3. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Buna rağmen, A Milli Takımımız, rakibinden gelen bu avantajı değerlendiremeyerek sahadan puansız ayrıldı.

ERKEN VEDA VE HÜSRAN

Teknik direktör Vincenzo Montella'nın öğrencileri, grup aşamasındaki ilk maçta Avustralya'ya da yenilmişti. Paraguay karşısında galibiyet parolasıyla sahaya çıkan Ay-Yıldızlılar, bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı. Alınan bu sonuçlarla, son maç öncesinde üst tur umutları sona erdi ve Türkiye, Dünya Kupası'na grup aşamasında veda etti. Futbol kamuoyunda bu performans uzun süre tartışılacak gibi görünüyor.