DÜNYA
Yayınlanma : 06 Eylül 2025 02:08
Düzenleme : 06 Eylül 2025 02:08

Trump: Venezuela uçakları tehlikeli uçuş yaparsa düşürülecek

Trump: Venezuela uçakları tehlikeli uçuş yaparsa düşürülecek
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'nın savaş uçaklarının ABD donanma gemilerine yakın uçuşlarına tepki göstererek, tehlikeli bir durum yaratmaları halinde uçakların düşürüleceğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'nın iki savaş uçağının Amerikan donanma gemisine yakın uçuş yapmasına sert tepki gösterdi. Trump, 'Eğer bizi tehlikeli bir duruma sokarlarsa o uçaklar düşürülecek.' dedi. ABD'nin Karayipler bölgesinde Venezuela açıklarına bir denizaltı ve 7 savaş gemisinden oluşan deniz grubunu göndermesiyle iki ülke arasındaki gerilim iyice tırmandı.

ABD-VENEZUELA GERGİNLİĞİ TIRMANDI

ABD Başkanı Trump, Oval Ofis'te düzenlediği basın toplantısında ABD-Venezuela gerilimine değindi. Venezuela'ya ait savaş uçaklarının ABD donanma unsurlarına yakın uçmalarıyla ilgili sorulan soruya Trump, 'Bence başları belaya girecek.' yanıtını verdi. 'Onlara bunu söylüyoruz. Tehlikeli bir pozisyonda uçarlarsa, kaptanlarımız ne yapmak istediklerine kendileri karar verir.' diyen Trump, 'Eğer bizi tehlikeli bir duruma sokarlarsa o uçaklar düşürülecek.' şeklinde konuştu.

MADURO'YA REST: ÖDÜL 50 MİLYON DOLARA ÇIKTI

ABD Başkanı Trump daha önce, 'Latin Amerika kökenli uyuşturucu kartelleriyle yerinde mücadele' iddiasıyla ordunun daha fazla ve etkin kullanılması talimatını vermişti. Maduro'nun, on yılı aşkın süredir ABD'ye uyuşturucu kaçakçılığından sorumlu 'Cartel de los Soles'in liderliğini yaptığı öne sürülürken ABD Hazine Bakanlığı karteli 'Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist' olarak tanımlamıştı. ABD yönetimi, 8 Ağustos'ta Maduro'nun tutuklanmasını sağlayacak bilgi sağlanması karşılığında daha önce 25 milyon dolar olan ödülü 50 milyon dolara yükseltmişti. Maduro'nun Trump'a rest çekmesinin ardından ABD, Venezuela açıklarına bir denizaltı ve 7 savaş gemisinden oluşan deniz grubunu gönderdi.