ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela açıklarında uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen bir tekneye "ölümcül saldırı" emri verdiğini duyurdu.
TRUMP'TAN 'ÖLÜMCÜL KINETİK SALDIRI' TALİMATI
Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, istihbarat raporlarına dayanarak uyuşturucu taşıyan bir tekneye saldırı düzenlendiğini belirtti. ABD Güney Saha Komutanlığı görev alanında, Venezuela açıklarında gerçekleşen operasyonun kendi emriyle yapıldığını vurgulayan Trump, Savunma Bakanı Pete Hegseth'in bu sabah "yabancı terör örgütleri ile bağlantılı uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir tekneye ölümcül kinetik saldırı emri verdiğini" ifade etti. İstihbarat verilerinin, teknenin uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını, yasa dışı "narkoteröristler" ile bağlantılı olduğunu ve bilinen bir güzergahta ilerlediğini doğruladığını aktardı.
ULUSLARARASI SULARDA GERÇEKLEŞEN SALDIRIDA 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Saldırının uluslararası sularda gerçekleştiğini belirten Trump, teknedeki 6 kişinin hayatını kaybettiğini, ABD askerlerinin ise herhangi bir zarar görmediğini kaydetti. Trump, paylaştığı videoda hızla seyreden bir tekneden alevler yükseldiği görüldü. Bu gelişmeyle birlikte, Trump'ın talimatıyla Karayipler bölgesine ve Venezuela açıklarına bir denizaltı ile 7 savaş gemisinden oluşan bir deniz gücü gönderildiği ve ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth'in ABD ordusunun Venezuela'da rejim değişikliği dahil operasyonlara hazır olduğunu söylediği öğrenildi. ABD'nin Venezuela açıklarında bazı tekneleri "uyuşturucu kaçakçılığı" gerekçesiyle hedef alması, hem Venezuela yönetimi hem de uluslararası kamuoyunda eleştirilere yol açmış ve yapılan saldırıların "uluslararası hukuka aykırı olduğu" yönünde görüşler dile getirilmişti.



