DÜNYA
Yayınlanma : 29 Kasım 2025 01:11
Düzenleme : 29 Kasım 2025 01:11

Trump ve Maduro'dan sıradışı telefon görüşmesi: Planlar belirsiz

Trump ve Maduro'dan sıradışı telefon görüşmesi: Planlar belirsiz
Trump ve Maduro, geçen hafta telefonla görüştü ancak görüşmeye dair herhangi bir plan olmadığı bildirildi.

New York Times (NYT) gazetesinin haberi, Trump ve Venezuela lideri Maduro'nun geçen hafta telefonla görüştüğünü ortaya koyuyor.

GÖRÜŞMEDE HİÇBİR PLAN YOK

İsmi açıklanmayan yetkililerin bilgilerine göre, iki lider olası bir ikili görüşme konusunu değerlendirmiş. Ancak, bu görüşmenin ardından henüz herhangi bir görüşme planı olmadığı ifade ediliyor. ABD'nin Venezuela'ya karşı askeri müdahale tehdidinin sürdüğü bir dönemde gerçekleşen bu telefon konuşması dikkat çekiyor.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI DA KATILDI

Haberde ayrıca, telefon görüşmesine ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun da katıldığı vurgulanıyor. Beyaz Saray ve Venezuela hükümetinin ise bu görüşme hakkında yorum yapmadığı belirtiliyor. Ancak, Venezuela hükümetine yakın iki kaynağın, Trump ve Maduro'nun görüşmesini doğruladığı ifade ediliyor.