EKONOMİ
Yayınlanma : 10 Ocak 2026 19:35
Düzenleme : 10 Ocak 2026 19:35

Trump'tan Venezuela'ya şok yatırım açıklaması: 100 milyar dolarlık petrol anlaşması!

Trump'tan Venezuela'ya şok yatırım açıklaması: 100 milyar dolarlık petrol anlaşması!
Eski ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela petrol sektörüne en az 100 milyar dolarlık yatırım yapılacağını duyurdu ve bu durumun ABD politikasında değişime yol açabileceğini belirtti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'nın petrol sektörüne en az 100 milyar dolarlık bir yatırım yapılacağını duyurdu. Bu açıklamayı sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yapan Trump, dünyanın önde gelen petrol şirketlerinin bu taahhütte bulunduğunu belirtti.

DEV ENERJİ ŞİRKETLERİ HAZIR

Trump, 'Büyük Petrol' olarak bilinen dev enerji şirketlerinin Venezuela'da en az 100 milyar dolar yatırım yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Beyaz Saray'da petrol şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geleceğini söyleyen Trump, bu yatırımın Venezuela'nın tüm petrol altyapısını yeniden inşa edeceğini vurguladı. Ayrıca, Venezuela'nın sahip olduğu petrolün 'inanılmaz kalitede ve miktarda' olduğunu da sözlerine ekledi.

KÜBA İLE İLİŞKİYE DİKKAT ÇEKTİ

Trump, Küba ile Venezuela arasındaki ilişkiye de değinerek, 'Küba, para ve petrol konusunda tamamen Venezuela'ya bağımlı ve Venezuela'ya koruma sağlıyor. Anlaşma, her zaman böyleydi' şeklinde bir iddiada bulundu. Bu açıklama, ABD'nin Venezuela politikasında yeni bir döneme işaret edebilir.