ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin eski Başkanı Barack Obama'yı vatana ihanet ve darbe girişimiyle suçlayarak yargılanmasını istedi. Trump, Beyaz Saray'da Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr. ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ABD ile Filipinler arasında bir ticaret anlaşmasının eşiğinde olduklarını belirterek, Marcos'a büyük sayılarla iş yaptıklarını ve bu sayıların daha da artacağını söyledi.
TRUMP'TAN ÇİN ZİYARETİ AÇIKLAMASI
Basın mensuplarının Çin'e olası bir ziyaretine ilişkin sorusuna Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in kendisini Çin'e davet ettiğini ve muhtemelen yakın zamanda görüşeceğini belirtti.
FED BAŞKANI'NA SERT ELEŞTİRİLER
Trump, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'a faiz oranlarını düşürmemesi nedeniyle sert eleştirilerde bulundu. Powell'ın faiz oranlarını düşürmeyi muhtemelen siyasi nedenlerle reddettiğini söyleyen Trump, Powell'ın kötü bir iş çıkardığını ve yakında görev süresinin dolacağını ifade etti. FED Başkanı'na 'mankafa' diyen Trump, faiz oranlarının en az 3 puan daha düşük olması gerektiğini savundu. Obama yönetimi dönemindeki üst düzey yetkilileri 'ihanete varan komplo' ile suçlayan bir raporun ardından, ABD Adalet Bakanlığı'nın ilk hedef alması gereken kişinin kim olması gerektiği sorusuna Trump, 'Çetenin elebaşı Obama'ydı' yanıtını verdi. Barack Obama'yı suçlu ilan eden Trump, bunun ülkeye ihanet olduğunu ve her türlü suçu içerdiğini belirtti. Seçimi çalmaya çalıştıklarını iddia etti.
OBAMA'YA DARBE GİRİŞİMİ SUÇLAMASI
Obama'yı eski Başkan Joe Biden, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, eski FBI Direktörü James Comey, eski ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper ve eski CIA Başkanı John Brennan'ın dahil olduğu bir çetenin lideri olmakla suçlayan Trump, bu grubun kendisinin Rusya ile iş birliği yaptığı yönünde sahte suçlamalar uydurduğunu ileri sürdü. Adalet Bakanlığı'nı Obama'yı yargılamaya çağıran Trump, Obama'nın ihanet içinde olduğuna dair tartışmasız kanıtlar olduğunu ve bir darbe girişimine liderlik etmeye çalıştığını, bunu Hillary Clinton ve diğerleriyle birlikte yaptığını, ancak başında Obama'nın olduğunu söyledi. Her şeyin belgelerde açıkça yazdığını ve bunun ülkenin tarihindeki en büyük skandal olduğunu belirtti. Trump'ın değindiği rapor, geçtiğimiz cuma günü ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard tarafından yayımlanmış ve raporda Obama yönetimi 2016 seçimlerinde Rusya'nın Trump lehine müdahil olduğu yönünde sahte istihbarat üretmekle suçlanmıştı.



