ABD Başkanı Donald Trump, CBS’in '60 Minutes' programında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yolsuzluk davasına dahil olacağını belirtti ve bu konuda yardım edeceğini ifade etti. Trump, Netanyahu’nun zimmete para geçirme ve gizli belgeleri kamuya manipüle etmek için kullanma suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu kabul ederek, bu duruma şikayetçi olduğunu dile getirdi.
TRUMP'IN NETANYAHU SAVUNMASI
Trump, 'Bence ona iyi davranmıyorlar. Bazı şeylerden dolayı yargılanıyor ve adil bir muamele gördüğünü düşünmüyorum. Ona biraz yardım etmek için biz de bu işe dahil olacağız çünkü bu durumun çok adil olmadığını düşünüyorum' diyerek konuştu. ABD Başkanı, yolsuzlukla suçlanan İsrail Başbakanı'nın davasına müdahale edeceğini açıkça belirtti. Geçen ay İsrail Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada Trump, konuşma metninden saparak Cumhurbaşkanı İzak Herzog’a 'Netanyahu için af getirmesi' çağrısında bulundu.
DAVANIN İLERLEYİŞİ VE ERTELENMELER
Netanyahu, üç ayrı dosyada rüşvet, dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmakla suçlanıyor. Dört yıldır süren dava, savunma ekibinin erteleme girişimleri nedeniyle ilerlemekte zorlanıyor. Netanyahu, sürekli olarak 'Gazze'deki güvenlik krizlerini' gerekçe göstererek duruşmaları erteliyor ve ifade vermeden mahkeme salonundan çekip gidiyor. Trump ayrıca, 'Puro ve şampanya içmiş, kimin umrunda?' sözleriyle Netanyahu'ya yöneltilen zimmete para geçirme suçunun önemsiz olduğunu savundu ve bu konuyu konuşmasında gündeme getirmesini Netanyahu’nun istediğini söyledi.



