ABD'de, üzerinde Başkan Donald Trump'ın resmi yer alacak 250 dolarlık yeni banknotların basılması için hükümetin ilgili kurumlara baskı yaptığı iddia ediliyor.
YENİ BANKNOT İÇİN GİRİŞİMLER HIZLANDI
Washington Post'un haberine göre, Trump'ın Hazine Bakanlığı müsteşarı Brandon Beach ve Kıdemli Danışman Mike Brown, bu banknotların basılması için Baskı ve Gravür Bürosu'na düzenli olarak talepte bulunuyor. Ancak, bu durum bazı hukuki engellerle karşı karşıya kalıyor, zira mevcut yasalar hayatta olan kişilerin görsellerinin banknotlarda kullanılmasına müsaade etmiyor.
TASARIM ONAYLANDI
Eğer bu çabalar başarılı olursa, ABD tarihinde ilk kez hayatta olan bir kişinin resmi dolara basılacak. Beach, geçtiğimiz yaz aylarında büro çalışanlarına Trump'ın resmi bulunan banknot taslaklarını gösterdi. Taslaklardan birinde, 250 dolarlık banknotun ortasında Trump’ın yüzü, Başkan'ın ve Hazine Bakanı Scott Bessent’in imzalarının arasında yer alıyor. İngiliz ressam Iain Alexander, taslağın Trump tarafından onaylandığını belirtti ve tasarımda bazı değişiklikler yapıldığını açıkladı.



