DÜNYA
Yayınlanma : 17 Eylül 2025 08:07
Düzenleme : 17 Eylül 2025 08:07

Trump'ın İngiltere ziyareti protestolarla başladı

Trump'ın İngiltere ziyareti protestolarla başladı
ABD Başkanı Donald Trump'ın İngiltere ziyareti, Windsor ve Londra'da düzenlenen protestolarla başladı. Trump, Kral 3. Charles ve Başbakan Keir Starmer ile görüşecek.

ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania Trump ile birlikte İngiltere'ye ikinci resmi ziyaretini gerçekleştirdi. Londra'daki Stansted Havalimanı'na inen çift, Kraliyet Maiyet Lordu Henry Hood ve Dışişleri Bakanı Yvette Cooper tarafından karşılandı.

WINDSOR'DA PROTESTOLAR

Trump, gazetecilere İngiltere'nin kalbinde özel bir yere sahip olduğunu söyledi. Çift daha sonra helikopterle Londra şehir merkezine geçti ve ABD'nin İngiltere Büyükelçiliği konutunda konaklayacak.

KRAL 3. CHARLES VE BAŞBAKAN STARMER İLE GÖRÜŞMELER

İki günlük ziyaretin ilk gününde Windsor Kalesi'nde Kral 3. Charles ile görüşmesi planlanan Trump, Perşembe günü ise Başbakan Keir Starmer ile Aylesbury'deki Chequers'ta bir araya gelecek. Windsor'da Trump karşıtı protestolar düzenlendi. Eylemciler, Trump'ın Jeffrey Epstein ile olan ilişkisine dikkat çekti ve dev pankartlar açtı. Londra'da da protestolar devam edecek ve Metropolitan Polisi güvenlik için 1600 polis görevlendirecek.

İLK ABD BAŞKANI

Trump, ikinci görev döneminde İngiliz kraliyet ailesinden resmi ziyaret daveti alan ilk ABD başkanı oldu. Daha önce ikinci dönem başkanların çay veya öğle yemeğine davet edildiği biliniyordu.