ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, reşit olmayan kız çocuklarına yönelik fuhuş ağı oluşturduğu iddiasıyla yargılanırken hapishanede ölü bulunan Jeffrey Epstein ile ilişkisini yıllar önce bitirdiğini savundu. Trump, Epstein ile yakın ilişkiler kuran, adasını ziyaret eden, ona maddi destek sağlayan ve etkinliklerine katılan birçok kişi olduğunu belirtti.
EPSTEIN'DAN UZAKLAŞMAK MODA OLDU
Trump, bu isimlerin Epstein hakkındaki gerçekler ortaya çıkmaya başlayınca ondan uzaklaştığını ve yakın ilişkilerini inkar ettiğini öne sürdü. 'İşler kızışmaya başlayınca Epstein'i bir anda yüz üstü bıraktılar, onunla hiçbir bağlantıları bulunmadığını söylediler ve sonra da beni suçladılar. Epstein ile bağlarını gerçekten kesen tek kişi bendim ve bunu Epstein'den uzaklaşmanın 'moda' hale gelmesinden çok daha önce yaptım' ifadelerini kullandı. Trump, bu isimlerin Epstein dosyaları kapsamında gündeme gelmesi halinde çok şey açıklamak zorunda kalacaklarını vurguladı.
DOSYALARDA TRUMP'IN İSMİ DAHA SIK YER ALIYOR
Amerikan kamuoyu ve ABD Kongresi'ndeki artan baskılar üzerine Adalet Bakanlığı, 'Epstein Dosyaları Şeffaflık Yasası' kapsamında soruşturmaya ilişkin belgelerin bir kısmını çevrim içi bir veri tabanında yayımlamaya başladı. Son yayımlanan dosyalarda Trump'ın ismi daha sık yer alırken, federal savcıya ait bir e-posta, Trump'ın Epstein'e ait özel uçakla daha önce bilinenden fazla seyahat ettiğini ortaya koydu. Trump'ın 1993-1996 yıllarında en az 8 uçuşta yolcular arasında olduğu, bazı uçuşlarda Epstein'ın eski kız arkadaşı ve işbirlikçisi Ghislaine Maxwell'in de bulunduğu görüldü.
ÜNLÜ İSİMLER LİSTESİ UZUN
Şimdiye kadar açıklanan Epstein dava dosyalarında, eski ABD Başkanı Bill Clinton, Andrew Mountbatten-Windsor, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, Mick Jagger ve Diana Ross, eski Harvard Üniversitesi Rektörü Larry Summers ve Trump'ın eski danışmanı Steve Bannon gibi ünlü isimler yer alıyor.



