SPOR
Yayınlanma : 07 Şubat 2026 20:05
Düzenleme : 07 Şubat 2026 20:05

Trabzonspor otobüsüne Samsun'da korkunç saldırı: Organize bir eylem mi?

Trabzonspor otobüsüne Samsun'da korkunç saldırı: Organize bir eylem mi?
Trabzonspor'un takım otobüsüne Samsun'da taşlı saldırı düzenlendi. Kulüp, olayın organize bir saldırı olduğunu belirterek, can güvenliği endişelerini dile getirdi ve faillerin cezalandırılmasını talep etti.

Süper Lig'in 21. haftasında Samsunspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Trabzonspor'un takım otobüsüne, maç öncesinde taşlı bir saldırı düzenlendi. Bu olay, daha önce yaşanan benzer vakaların ardından organize bir saldırı olduğuna dair endişeleri artırdı.

SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ

Trabzonspor Kulübü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının münferit bir olay olmadığını, açıkça organize bir eylem olduğunu vurguladı. Daha önce Kocaeli ve Antalya'da da benzer saldırıların yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, bu tür menfur eylemlerin kabul edilemez, görmezden gelinemez ve sıradanlaştırılamaz olduğu belirtildi. Bu saldırıların sadece Trabzonspor'a değil, Türk futbolunun güvenliğine, adalet duygusuna ve itibarına yönelik alçakça girişimler olduğu ifade edildi.

CAN GÜVENLİĞİ TEHDİT ALTINDA

Açıklamada, sporcuların, teknik heyetin ve kulüp personelinin can güvenliğinin açıkça tehdit altında olduğu vurgulanırken, Trabzonspor Kulübü'nün üst üste üçüncü kez yaşanan bu utanç verici saldırıların normalleştirilmesine asla izin vermeyeceği kaydedildi. Saldırıları gerçekleştiren failler hakkında emsal teşkil edecek cezaların verilmesi talep edilirken, sürecin sonuna kadar takipçisi olunacağı kamuoyuna saygıyla duyuruldu.