SPOR
Yayınlanma : 23 Nisan 2026 21:46
Düzenleme : 23 Nisan 2026 21:46

Trabzonspor, nefes kesen penaltı düellosunda Samsunspor'u kupadan eledi

Trabzonspor, nefes kesen penaltı düellosunda Samsunspor'u kupadan eledi
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Trabzonspor, Samsunspor'u 120 dakikalık çekişmeli mücadelenin ardından penaltılarla 3-1 yenerek yarı finale adını yazdırdı. Kaleci Onana kurtarışlarıyla öne çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde nefes kesen bir mücadeleye sahne olan maçta Trabzonspor, Samsunspor'u penaltılar sonucunda 3-1'lik skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 90 dakikası golsüz eşitlikle tamamlanırken, uzatma devrelerinde de gol sesi çıkmadı. Maçın kaderini penaltı atışları belirledi.

ONANA SAHNEDE: TRABZONSPOR YARI FİNALDE

Trabzonspor'un başarılı kalecisi Andre Onana, penaltı atışlarında yıldızlaştı. Samsunspor'un ilk üç penaltısında gol izni vermeyen Onana, takımının galibiyetinde kilit rol oynadı. Bordo-mavililer, bu galibiyetle Ziraat Türkiye Kupası'nda adını yarı finale yazdırırken, Gençlerbirliği ile eşleşti.

BU SEZON ÜÇÜNCÜ RANDEVU

Trabzonspor ve Samsunspor, bu sezon üçüncü kez karşı karşıya geldi. Süper Lig'deki ilk mücadele 1-1'lik eşitlikle sona ererken, ikinci maçta Trabzonspor rakibini 3-0 mağlup etmişti. Bu kupada ise penaltılarla gülen taraf Karadeniz ekibi oldu.