Genç bir kadroya sahip olan Trabzonspor, oyun formasyonunu oturtmaya çalışırken kadro istikrarının bozulması tüm düzenlerini olumsuz etkiledi. Özellikle Saviç'in yaşadığı sakatlıklar nedeniyle kadroda değişiklikler yapmak zorunda kalan Trabzonspor, Başakşehir maçının ardından dün akşam TÜMOSAN Konyaspor karşısında da bu değişikliklerin zorluklarını yaşadı.
İLK YARIDA ZOR ANLAR
İkinci bölgede fiziksel yeterliliği olmayan Bouchourai ve Oulai ikilisi, özellikle ilk yarıda ikili mücadelelerde ve temaslı oyunda etkisiz kalmalarına rağmen rakibi karşılamaya çalıştı. Maçın 6. dakikasında Konyaspor, Bardhi ile gole yaklaşırken, 17. dakikada Okay’a çarpıp kaleye giren top ile 1-0 öne geçti. Trabzonspor, ilk yarım saatte pozisyon bulmakta zorlanırken, alan ve adam paylaşımında da sıkıntı yaşadı. Ancak 42. dakikada Muçi’nin düşürülmesi sonucu kazandıkları penaltıyı Onuachu gole çevirerek ilk yarıyı 1-1 tamamladılar.
İKİNCİ YARIDA FIRTINA GİBİ
İkinci yarıda sahada farklı bir Trabzonspor vardı. Bouchourai ve Oulai, Muçi ile desteklenirken, Olaigbe ve Zubko’nun katılımı ile takım savunmasını önde kurdular. Pas bağlantılarını doğru ve hızlı yaparak alanı iyi değerlendiren Bordo Mavililer, 50. dakikada golcüsü Onuachu ile skoru 2-1 yaptı. Maçın ilerleyen dakikalarında baskın oyunu ile rakibi geride tutan Trabzonspor, 56. dakikada Muçi’nin mükemmel vuruşuyla skoru 3-1’e taşıdı ve maçı bu sonuçla tamamladı. Trabzonspor'un bu etkileyici performansı, zirvede fırtına etkisi yarattı.



