GÜNDEM
Yayınlanma : 18 Kasım 2025 21:26
Düzenleme : 18 Kasım 2025 21:26

Trabzon'un kahramanları: 87. alayın şehitleri anıldı

Trabzon'un kahramanları: 87. alayın şehitleri anıldı
Trabzon'da düzenlenen etkinlikte, Balkan Harbi'nde şehit düşen 511 Trabzonlu anıldı. Başkan Genç, tarihin önemine vurgu yaptı.

Balkan Harbi sırasında 87. Alay bünyesinde yer alan Trabzon Gönüllüler Taburu’nun 511 şehidini anmak için düzenlenen 'Gidip de Dönmeyenler' etkinliği, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in katılımıyla gerçekleştirildi.

ŞEHİR TARİHİNE VURGU

Başkan Genç, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Trabzon, tarihi şanla, şerefle dolu bir şehirdir. Bu şehrin evladı olmaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. 1912 yılında Gülcemal Vapuru ile yola çıkan 87. Alay bünyesindeki Trabzon Gönüllüler Taburu’nun 511 şehidini anmak üzere düzenlenen etkinlik, Kahramanmaraş Caddesi’nden Kalepark'a yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. Etkinliğe, Trabzon Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve birçok yerel yöneticinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

TARİHİ ANLAMAK GEREK

Başkan Genç, tarihi bilmeden ileriye doğru adım atmanın mümkün olmadığını vurgulayarak, "Şanlı zaferlerle dolu bir tarihin emanetçileriyiz. Bu sorumluluğu geleceğe taşımakla mükellefiz" dedi. Ayrıca, 511 şehidin savaşa katıldığı noktada bir anıt yapılacağı müjdesini vererek, "Bu güzel anıt, kahraman ecdadımızı yaşatacak" şeklinde konuştu.

ANMA VE ANLAMA GEREK

Başkan Genç, vatan sevgisinin önemine dikkat çekerek, şehitleri anmanın yanı sıra onları anlamanın da elzem olduğunu belirtti. "Bu vatanın bizlere nasıl bağımsız bırakıldığını anlamalıyız ve sevgili yavrularımıza anlatmalıyız" şeklinde konuştu. Trabzon'un tarihi ve fedakarlıklarla dolu olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Atalarımız, Kurtuluş Savaşı’nda da aynı fedakarlığı göstermiştir" diyerek, şehrin İstiklal Madalyası ile onurlandırılmasının önemine değindi.