GÜNDEM
Yayınlanma : 22 Ekim 2025 19:00
Düzenleme : 22 Ekim 2025 19:00

Toroslar'da yağmur sonrası mantar bereketi

Toroslar'da yağmur sonrası mantar bereketi
Akseki'de yağan yağmurlar Toroslar'da mantar bolluğu oluşturdu. Yöre halkı, dikkatli bir şekilde zehirli olmayan mantarları toplayarak sofralarını şenlendiriyor.

Antalya'nın Akseki ilçesinde etkili olan yağışlar, Toros Dağları'nın eteklerinde ve yaylalarında mantar bolluğu yarattı. Sonbaharın gelişiyle birlikte doğaseverler ve yöre halkı, zehirli olmayan çayır mantarlarını toplamak için dağlara akın etti.

MANTAR TOPLAMA SEZONU AÇILDI

Yöre sakinlerinden Ayşe Çoban, yağmurların ardından doğanın canlandığını ve mantar çeşitlerinin arttığını belirtti. "Bilmediğimiz mantarları toplamaktan kaçınıyoruz, çünkü çoğu zehirli olabilir. Aman dikkatli olmak lazım" diyerek toplama konusunda uyarılarda bulundu.

DOĞADAN SOFRAYA LEZZET

Ayşe Çelik ise kurak geçen yazın ardından gelen yağmurların mantar bereketi getirdiğini vurguladı. "Yarım saatte bir kilo mantar topladık, hatta bazılarının büyüklüğü dikkat çekiciydi" dedi. Toplanan mantarlar genellikle temizlenip yıkandıktan sonra domates ve soğanla kavrularak sofralarda yerini alıyor.