SPOR
Yayınlanma : 12 Ekim 2025 15:57
Düzenleme : 12 Ekim 2025 15:57

Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'de Superpole yarışını kazandı: Şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı

Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'de Superpole yarışını kazandı: Şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı
Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2025 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Portekiz'deki Superpole yarışını kazanarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Razgatlıoğlu, bu hafta sonu kazanması halinde 3. dünya şampiyonluğunu ilan edecek.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2025 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Portekiz'deki 11. ayağında Superpole yarışını birincilikle tamamladı.

ESTORIL'DE ZAFER

4,182 kilometre uzunluğundaki Estoril Pisti'nde gerçekleştirilen 10 turluk mücadeleye ROKiT BMW Motorrad takımı adına birinci çizgiden başlayan Toprak Razgatlıoğlu, ilk turun ardından Aruba Ducati takımından Nicolo Bulega ile çekişerek liderliği ele geçirdi. Yarış boyunca Bulega ile arasındaki mücadele sürse de Toprak, yarışı kazanarak bu sezonki 21. ve kariyerindeki 78. zaferini elde etti. Yarışseverlerce "El Turco" lakabıyla tanınan milli sporcu, Estoril'de bu hafta ikinci kez İstiklal Marşı'nı dinletti ve zafer turunu Türk bayrağıyla tamamladı.

ŞAMPİYONLUK HESAPLARI

Bu önemli galibiyetle genel klasmanda en yakın rakibi Nicolo Bulega ile arasındaki puan farkını 44'e çıkaran Toprak Razgatlıoğlu, 560 puana ulaştı. Bulega ise 516 puanda bulunuyor. Toprak, bugün Portekiz'de koşulacak ikinci ana yarışta Bulega'ya 18 puanlık bir fark oluşturması halinde 3. dünya şampiyonluğunu ilan edecek. Genel klasmanda 284 puanla üçüncü sırada ise Barni Spark Racing takımından Danilo Petrucci yer alıyor.

DİĞER YARIŞÇILAR VE GELECEK

Portekiz'deki Superpole yarışını Aruba Ducati takımından Nicolo Bulega ikinci sırada, aynı takımın diğer pilotu Alvaro Bautista ise üçüncü sırada tamamladı. Milli motosikletçilerden Bahattin Sofuoğlu, Yamaha Motoxracing takımıyla yarışı 14. sırada bitirdi. Sporcular, 2025 Dünya Superbike Şampiyonası'nda bugün TSİ 16.00'da hafta sonunun ikinci ve son yarışında mücadele edecek.