Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sosyal konut projeleri kapsamında Konya, Rize ve Ordu'da bazı taşınmazların kamulaştırılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar, 250 bin sosyal konut projesi kapsamında gerçekleştirilecek kamulaştırmaları içeriyor.
SOSYAL KONUTLAR İÇİN KAMULAŞTIRMA
Konya'nın Kulu ilçesi Dinek Mahallesi ve Ordu'nun Çaybaşı ilçesi Çınar Mahallesi'nde inşa edilecek sosyal konutlar için bazı taşınmazlar TOKİ tarafından acele kamulaştırılacak. Rize'nin İkizdere ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'ndeki bazı taşınmazlar da aynı amaçla kamulaştırılacak.
KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARI
Öte yandan, Erzurum'un Palandöken ilçesi Solakzade Mahallesi ile Şanlıurfa'nın Eyyübiye ve Haliliye ilçeleri sınırları içindeki bazı alanlar, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Bu alanlardaki çalışmaların da TOKİ tarafından yürütüleceği belirtiliyor.



