GÜNDEM
Yayınlanma : 13 Mart 2026 16:11
Düzenleme : 13 Mart 2026 16:11

Tokat'ı sallayan büyük deprem sonrası 73 artçı sarsıntı! İşte ilk rapor...

Tokat'ı sallayan büyük deprem sonrası 73 artçı sarsıntı! İşte ilk rapor...
Tokat'ta meydana gelen 5,5'lik depremin ardından 73 artçı sarsıntı yaşandı. AFAD'ın ön değerlendirme raporu yayımlandı, fay kaynağı araştırılıyor.

Tokat'ın Niksar ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD, kapsamlı bir ön değerlendirme raporu yayımladı. Saat 03.35'te yerin 6,37 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, bölge halkını gece saatlerinde alarma geçirdi.

ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDİYOR

Rapor, ana şokun ardından büyüklükleri 1,6 ile 3,3 arasında değişen toplam 73 artçı depremin kaydedildiğini ortaya koydu. Bu artçı sarsıntılar, bölgede hissedilmeye devam ederken, yetkililer halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Depremin en yakın yerleşim yeri olan Kiracı köyüne uzaklığının ise sadece 1,60 kilometre olduğu belirtildi.

FAY KAYNAĞI ARAŞTIRILIYOR

AFAD'ın raporunda, depremin hangi fay hattından kaynaklandığının belirlenmesi için detaylı sismolojik ve saha çalışmalarının yapılacağı vurgulandı. Bölgede geçmişte de önemli depremlerin yaşandığına dikkat çekilen raporda, 1900 yılından bu yana 4,0 ve üzeri büyüklükte 819 depremin meydana geldiği, ayrıca 1900 öncesine ait 42 tarihsel deprem kaydının bulunduğu bilgisi paylaşıldı.