İsrail'in Tel Aviv kentinde, bazı anketlerde halkın büyük çoğunluğunun İran'a yönelik saldırıları desteklediği belirtilmesine rağmen, sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla yüzlerce İsrailli savaş karşıtı bir protesto için bir araya geldi. Göstericiler, Başbakan Binyamin Netanyahu ve ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik öfkeli sloganlar atarak, ülkenin İran ve Lübnan'a yönelik saldırılarını, Gazze'deki eylemlerini ve Batı Şeria'daki ihlallerini protesto etti.
POLİSTEN GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE
İsrail polisi, gösterinin belirlenen toplanma kısıtlamalarını ihlal ettiği gerekçesiyle alana müdahale etti. Konuşma yapmak için kurulan alana giren polis ile göstericiler arasında yaklaşık bir saat süren arbede yaşandı. Bu müdahale sonucunda bazı göstericiler gözaltına alındı. İsrail polisi tarafından yapılan açıklamada, Tel Aviv'deki gösteride 13, Hayfa'daki eş zamanlı protestoda ise 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
VEKİLLERDEN TEPKİ VE SAVAŞ KARŞITI MESAJLAR
Protestoya katılan Filistin asıllı İsrail Milletvekili Eymen Avde ve İsrail Milletvekili Ofer Cassif, polis müdahalesi sırasında açıklamalarda bulundu. Milletvekili Cassif, polisin Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in emrinde bir özel milis gücüne dönüştüğünü savunarak, vatandaşlarını korumak yerine onlara saldırdığını belirtti. Cassif ayrıca, İran'a yönelik saldırıların ne İsrail'in ne de bölgenin çıkarına olduğunu vurguladı. Protestocular arasında yer alan Erad isimli bir İsrailli ise, Netanyahu ve Trump'ı savaş suçlusu olarak nitelendirerek, İsrail'in sürekli savaşlara sürüklenmesinin hasta bir durum olduğunu ifade etti. Tel Aviv sakini İnbar da sürekli savaştan bıktığını ve bölgede barışın sağlanması için Filistin meselesinde eşit hakların tanınması gerektiğini dile getirdi.



