GÜNDEM
Yayınlanma : 06 Mayıs 2026 13:55
Düzenleme : 06 Mayıs 2026 13:55

Tekirdağ'da 'polis-savcı' oyunu: Milyonluk vurgun yapan 3 şüpheli yakalandı

Tekirdağ'da 'polis-savcı' oyunu: Milyonluk vurgun yapan 3 şüpheli yakalandı
Tekirdağ'da polis ve savcı kimliğine bürünerek vatandaşları dolandıran 3 şüpheli, 1 milyon liradan fazla nakit ve ziynet eşyasıyla birlikte yakalandı. Şüphelilerin Bursa, Çanakkale ve İstanbul'da da benzer suçlara karıştığı belirlendi.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, son günlerde artış gösteren telefon dolandırıcılığı vakalarına karşı yürüttüğü titiz çalışma sonucunda önemli bir başarıya imza attı. 22 Nisan ve 4 Mayıs tarihleri arasında meydana gelen ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran dolandırıcılık olaylarının faillerini belirlemek amacıyla başlatılan operasyonlar, şüphelilerin yakalanmasıyla sonuçlandı.

MİLYONLUK VURGUN VE KORSAN TAKSİ OYUNU

Kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak vatandaşları kandıran şüphelilerin yöntemleri oldukça ustacaydı. Ekiplerin tespitlerine göre, şüpheliler B.S. isimli vatandaşı telefonla arayarak, evinde bulunan altınlara 'sertifika verileceği' vaadiyle kandırdı. Bu yolla yaklaşık 550 bin lira değerinde ziynet eşyasını ele geçiren şahıslar, aynı gün içinde Bağlık Mahallesi'nde yaşayan H.K. isimli vatandaştan da benzer bir yöntemle 1 milyon 50 bin lira nakit para aldı. Şüphelilerin bu büyük vurgunu gerçekleştirdiği anlarda, içinde 1 milyon 25 bin 800 lira bulunan bir çantayla birlikte korsan takside yakalanmaları ise olayın vahametini gözler önüne serdi.

ADRESLERDE DE BÜYÜK MİKTARDA PARA ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlar kapsamında, şüphelilerin ikametgahlarında yapılan aramalarda da dikkat çekici miktarda para bulundu. Dolandırıcılık eylemlerinden elde edildiği değerlendirilen 40 bin lira nakit para, güvenlik güçleri tarafından muhafaza altına alındı. Soruşturma derinleştirildiğinde, yakalanan E.Ç. ve Ö.F.A. isimli şüphelilerin yanı sıra, onlarla bağlantılı olduğu belirlenen O.A. isimli bir şahıs daha Çorlu ilçesinde kıskıvrak yakalandı. Bursa, Çanakkale ve İstanbul gibi farklı illerde de benzer dolandırıcılık olaylarına karıştıkları tespit edilen bu şahısların emniyetteki sorguları ve adli işlemlerinin devam ettiği bildirildi.