Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kapsamlı soruşturma neticesinde, dolandırıcılık iddialarıyla gözaltına alınan 14 zanlı adliyeye sevk edildi.
MAĞDURLAR KARMAN ÇORMAN SÖZLEŞMELERLE TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ
Yapılan incelemeler sonucunda, şüphelilerin Süleymanpaşa ilçesinde faaliyet gösteren güzellik merkezlerinde, 'cazip kampanya' ve 'uygun fiyat' gibi vaatlerle müşterileri tuzağa düşürdükleri anlaşıldı. Karmaşık sözleşmelerle mağdurları kıskaca alan dolandırıcılar, bu belgeleri şantaj aracı olarak kullanarak, mobil bankacılık aracılığıyla kredi kartı şifrelerini çalıp hesapları boşaltma eylemlerinde bulundukları tespit edildi.
TEKNİK TAKİPLE ORTAYA ÇIKTI
İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonucunda, şüphelilerin Türkiye'nin farklı illerinde benzer dolandırıcılık faaliyetleri gerçekleştirdiği belirlendi. Bu kapsamda Tekirdağ, İstanbul ve Çorum'daki iş yerlerine düzenlenen operasyonlarda, 14 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 16 cep telefonu, çok sayıda SIM kart, 2 bilgisayar ve çeşitli belgeler ele geçirildi.



