İki farklı ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, vatandaşları yüksek faizlerle borçlandırıp tehdit eden tefeci çetelerine yönelik jandarma harekete geçti. Karaman ve Tokat illerinde düzenlenen bu titiz operasyonlar sonucunda toplam 56 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
YÜKSEK FAİZ VE TEHDİTLE NELER YAŞANDI?
Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları'nın koordinasyonunda yürütülen soruşturmalar neticesinde, Karaman ve Tokat İl Jandarma komutanlıkları bünyesindeki ekipler, şüphelilerin yöntemlerini deşifre etti. Elde edilen bilgilere göre, bu çeteler vatandaşları yüksek faiz oranlarıyla borçlandırıyor, ödeme güçlüğü çekenlere ise baskı ve tehdit yoluyla boş ya da yüksek meblağlı çek ve senetler imzalatarak zorluyorlardı. Ödeme yapamayanların mal varlıklarına ise tehditle el koydukları belirlendi.
ADALET YERİNİ BULDU: 25 TUTUKLAMA
Operasyonların ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 25'i, delillerin yeterliliği ve suçun niteliği göz önünde bulundurularak tutuklandı. 18 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Geri kalan şüphelilerin ise işlemleri halen devam etmekte olup, hukuki süreç titizlikle yürütülüyor. Bu operasyon, tefecilik ve yasa dışı faiz faaliyetlerine karşı verilen mücadelenin kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.



