GÜNDEM
Yayınlanma : 22 Ocak 2026 09:48
Düzenleme : 22 Ocak 2026 09:48

TBMM'den TSK'nın görev süresi uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı

TBMM'den TSK'nın görev süresi uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı
TBMM'nin TSK'nın Somali açıklarındaki ve Aden Körfezi'ndeki görev süresini bir yıl daha uzatan kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yetki, deniz haydutluğu ve terörle mücadeleyi kapsıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından alınan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Somali açıklarındaki ve Aden Körfezi'ndeki görev süresini bir yıl daha uzatan karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

DENİZ HAYDUTLUĞU VE TERÖRLE MÜCADELE YETKİSİ UZATILDI

TBMM'nin daha önce 20 Ocak'ta aldığı karar doğrultusunda, TSK'nın deniz unsurlarına verilen yetki, 10 Şubat 2026 tarihinden itibaren bir yıl daha geçerli olacak. Bu yetki, özellikle deniz haydutluğu, silahlı soygun ve denizde terörizmle mücadele gibi önemli görevleri kapsıyor. Anayasa'nın 92. maddesi gereğince alınan bu karar, bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Karar kapsamında, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek görevlendirme, kapsam, gereklilik ve zamanlama doğrultusunda TSK deniz unsurları, bölge ülkelerinin karasuları dışındaki uluslararası sularda faaliyet gösterecek.