SİYASET
Yayınlanma : 24 Temmuz 2025 08:17

TBMM'de yeni komisyon: Okul düzenlemeleri için çalışmalar başlayacak

TBMM'de yeni komisyon: Okul düzenlemeleri için çalışmalar başlayacak
TBMM'de, eğitim sistemine yönelik yeni düzenlemeler için bir komisyon kurulacak ve yaz boyunca çalışmalarını sürdürecek. İYİ Parti'nin komisyona katılmama kararı ise sürecin gidişatını etkileyebilir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), eğitim sistemine yönelik yeni düzenlemelerin yapılması için bir komisyon kurulacak. Bu komisyon, gerekli yasal düzenlemelerin hazırlık çalışmalarını yürütecek.

PARTİLERİN KATILIMI

İktidar kanadı, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın girişimleriyle, tüm siyasi partilerin bu komisyonda yer almasını hedefliyor. İYİ Parti, komisyona üye vermeyeceğini açıkladı. Numan Kurtulmuş ve İbrahim Kalın, bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek, konuyu görüşecekler. Kemal Kılıçdaroğlu, saat 16.00'da İbrahim Kalın ile, saat 17.30'da ise Numan Kurtulmuş ile Meclis'te görüşme yapacak.

KOMİSYONUN ÇALIŞMALARI

Numan Kurtulmuş'un, görüşmelerin ardından siyasi partilere komisyon üyeliklerini bildirmeleri için resmi bir çağrı yapması bekleniyor. TBMM'nin tatilde olması nedeniyle, Meclis Başkanı'nın inisiyatifle kuracağı komisyonun 40-45 üyeden oluşması ve partilere TBMM'deki temsil oranlarına göre üyelik kontenjanı verilmesi planlanıyor. Komisyonun, TBMM'nin 1 Ekim'e kadar sürecek tatilinde çalışmalarına devam etmesi hedefleniyor. Ankara'dan Milliyet'e verilen bilgiye göre, süreç yakından takip edilecek.