EKONOMİ
Yayınlanma : 11 Şubat 2026 20:13
Düzenleme : 11 Şubat 2026 20:13

Suudi Arabistan'da insansız deniz araçları için stratejik işbirliği imzalandı

Suudi Arabistan'da insansız deniz araçları için stratejik işbirliği imzalandı
SAMI Autonomous Company ile ULAQ Global, Riyad'da düzenlenen World Defense Show 2026'da insansız deniz sistemleri için işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma, Suudi Arabistan'ın Vizyon 2030 hedeflerine uygun olarak teknoloji transferi ve yer

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen World Defense Show 2026'da, SAMI Group'un iştiraki SAMI Autonomous Company ile Türkiye'den ULAQ Global Autonomous Systems arasında önemli bir işbirliği anlaşması imzalandı. Bu anlaşma, iki ülke arasında savunma sanayisinde yeni bir işbirliği dönemini başlatıyor.

İŞBİRLİĞİNİN KAPSAMI VE HEDEFLERİ

Anlaşma, Suudi Arabistan'da insansız deniz sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, sistem entegrasyonu ve bakımını içeren kapsamlı bir çerçeve oluşturmayı amaçlıyor. Bu sayede teknoloji transferi, ortak geliştirme faaliyetleri ve yerel üretim süreçleri desteklenecek, bölgede savunma kabiliyetlerinin güçlenmesine katkı sağlanacak.

VİZYON 2030'A UYUM VE TÜRK SAVUNMA SANAYİSİNE ETKİSİ

Suudi Arabistan'ın Vizyon 2030 hedefleri doğrultusunda imzalanan bu işbirliği, egemen denizcilik ve savunma kabiliyetlerinin yerlileştirilmesine önemli bir katkı sağlayacak. ULAQ Global Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Kalafatoğlu, anlaşmanın hem şirketleri hem de Türk savunma sanayisi için stratejik bir adım olduğunu vurgulayarak, insansız deniz araçlarına yönelik ortak geliştirme ve yerel üretim çalışmalarının süreceğini açıkladı.