Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşılaşacağı Turkcell Süper Kupa finali öncesi, Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) endişe verici bir hava durumu uyarısı geldi. Biletleri tükenen ve yaklaşık 70 bin seyircinin izleyeceği maç, yarın saat 20.30'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Ancak maç saatinde stadyumda olumsuz hava koşullarının etkili olması bekleniyor.
YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI
Meteoroloji, maç saatinde termometrelerin 6-12 dereceyi göstereceğini, kuvvetli rüzgar ve yağmur yağışlı olacağını bildirdi. AKOM'dan yapılan açıklamada, cumartesi akşam saat 20.00'den itibaren lodos (güney-batı) yönlü rüzgarın kısa süreli hamlelerle kuvvetli fırtına (60-90 km/s) şeklinde eseceği, beraberinde sağanak ve yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin edildiği ifade edildi.
ATATÜRK OLİMPİYAT STADYUMU'NUN SÜPER KUPA GEÇMİŞİ
Süper Kupa, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda bugüne kadar 5 kez oynandı. İlk olarak 2 Ağustos 2009 tarihinde Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında bu stadyumda yapılan Süper Kupa, son olarak 3 Ağustos 2024'te Galatasaray ile Beşiktaş arasında burada gerçekleştirildi. 2006 yılından itibaren Süper Kupa adıyla oynanan organizasyonda, bu stadyumda yapılan maçlarda en çok Trabzonspor kupayı müzesine götürdü; söz konusu 5 karşılaşmanın 3'ünü bordo-mavililer kazanırken, Fenerbahçe ile Beşiktaş da 1'er kez kupaya uzandı.
GEÇMİŞ MAÇ SONUÇLARI
Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan Turkcell Süper Kupa maçları şöyle: 02.08.2009'da Beşiktaş 0 - Fenerbahçe 2, 07.08.2010'da Bursaspor 0 - Trabzonspor 3, 27.01.2021'de Başakşehir 1 - Trabzonspor 2, 30.07.2022'de Trabzonspor 4 - Sivasspor 0 ve 03.08.2024'te Galatasaray 0 - Beşiktaş 5.



