Turkcell Süper Kupa yarı final müsabakalarının 5-6 Ocak tarihlerinde oynanması planlanırken, Trabzonspor'un Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bu tarihlerin ileri bir zamana ertelenmesi yönünde bir başvuruda bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Edinilen bilgilere göre diğer kulüplerin de benzer bir görüşte olduğu belirtildi.
ERTELENME TALEBİNİN NEDENLERİ
Bu iptal talebinin arkasında yatan başlıca nedenler arasında olumsuz hava koşulları, müsabakaların planlanan zamanlaması ve kulüplerin mevcut kadro sıkıntıları öne sürülüyor. Ayrıca, taraftarların karşılaşmalara gösterdiği düşük ilgi de ertelenme talebinde önemli bir etken olarak gösteriliyor.
YENİ FORMAT VE TARAFTAR İLGİSİZLİĞİ
Yeni formatıyla ilk kez gerçekleştirilecek olan 2025 Turkcell Süper Kupa yarı finalinde, 5 Ocak Pazartesi günü Galatasaray ile Trabzonspor, 6 Ocak Salı günü ise Fenerbahçe ile Samsunspor mücadele edecek. Biletlerin satışa sunulmasına rağmen, Galatasaray - Trabzonspor karşılaşması için şu ana kadar sadece 5 bin bilet satıldığı ve genel olarak taraftarların müsabakalara beklenen ilgiyi göstermediği gözlemleniyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından TFF'nin önümüzdeki kısa süre içerisinde yarı final karşılaşmalarının akıbeti hakkında kesin kararını açıklaması bekleniyor.



