DÜNYA
Yayınlanma : 04 Aralık 2025 23:51
Düzenleme : 04 Aralık 2025 23:51

Sumatra'da yürekler ağza geldi: Dört şeritli yol dev bir çukura döndü, araçlar kıl payı kurtuldu!

Sumatra'da yürekler ağza geldi: Dört şeritli yol dev bir çukura döndü, araçlar kıl payı kurtuldu!
Endonezya'nın Sumatra adasında şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlar can almaya devam ederken, yolun çökmesiyle oluşan dev çukurda araçlar kıl payı kurtuldu. Can kaybı 770'e yükseldi, 463 kişi kayıp.

Endonezya, şiddetli yağışların tetiklediği sel ve toprak kaymalarının yarattığı yıkımla mücadele ederken, Sumatra adasında yaşanan bir olay yürekleri ağızlara getirdi. Felaketin en ağır yaşandığı bu bölgede, facianın eşiğinden dönülen tehlikeli bir an kameraya yansıdı.

DEVASA BİR ÇUKUR YOLU YUTTU

Üzerinde çok sayıda yaya ve aracın bulunduğu dört şeritli bir yolda aniden çökme meydana geldi. Amatör kameralara yansıyan o korkunç anlarda, yolda ilerleyen yayalar ve taşıtlar, oluşan devasa çukura düşmekten saniyelerle kurtuldu. Bu anlar, bölgedeki tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

CAN KAYBI ARTIYOR, KAYIPLAR VAR

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) tarafından yapılan son açıklamada, Sumatra'daki sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısının 770'e yükseldiği bildirildi. Ayrıca, 463 kişinin ise hala kayıp olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Bu trajik olaylar, ülkenin yaşadığı doğal afetin boyutunu ve etkisini gözler önüne seriyor.