Juventus Teknik Direktörü Luciano Spalletti, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu rövanşında Galatasaray ile oynayacakları maç öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Spalletti, sarı-kırmızılılar karşısında taraftar desteğinin kendileri için kritik olduğunu vurguladı.
TARAFTAR DESTEĞİ ŞART
Allianz Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Spalletti, "Galatasaray maçı için taraftarın desteği çok önemli. Taraftarın yüreğine ihtiyacımız var. Bu statta taraftarın desteğini hissedince daha güçlü oluyoruz. Kararlılığı ve inancı yarın bize aktarmalılar. Zor bir dönemdeyiz. Galatasaray maçı da zor olacak. Bu yüzden taraftarımıza ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı. Tecrübeli teknik adam, genç milli oyuncu Kenan Yıldız'ın performansına da övgüler yağdırarak, onun bir lider gibi davrandığını ve maça hazır olduğunu belirtti.
TAKIM RUHU VURGUSU
Spalletti, Brezilyalı savunma oyuncusu Bremer'in de maça hazır olduğunu ve ilk 11'de sahaya çıkabileceğini söyledi. Kaleci Michele Di Gregorio ile ilgili eleştirilere ise takım olarak sahip çıktıklarını belirten Spalletti, "Konsantrasyonumuzu yüksek tutmalıyız. Bazen performansımız düşebilir. Eleştirileri takım olarak üstleniyoruz. Takım ruhunu canlı tutmaya çalışıyoruz." dedi. İtalyan teknik adam, hafta sonu oynanacak Roma maçı ile Galatasaray karşılaşmasını eşdeğer derecede önemli gördüğünü ve her iki maçta da ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını sözlerine ekledi. "11 birey yerine, bir takım olarak oynayacağız." diyen Spalletti, Galatasaray'a karşı takım ruhunu ön plana çıkaracaklarını ve ilk golü atarak maçı lehlerine çevirmeye çalışacaklarını ifade etti.
SEZONUN GİDİŞATINI ETKİLEYECEK MAÇ
Galatasaray maçının kendi sezonları için büyük bir dönüm noktası olacağını belirten Spalletti, "Yarınki maç, büyük ölçüde sezonun gidişatını etkileyecek. Bazı mağlubiyetler, sizin için bir yük olabiliyor. Bu maçtan olumlu bir enerji de alabiliriz. Yarınki maçı en iyi şekilde oynamak istiyoruz. Önceki maça 'reset' attık. Sıfırdan başlayacağız." şeklinde konuştu. Juventuslu oyuncu Lloyd Kelly ise Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen'in ilk maçta etkili olduğunu ancak bu kez gol fırsatı tanımayacaklarını söyledi.



