DÜNYA
Yayınlanma : 22 Kasım 2025 11:40
Düzenleme : 22 Kasım 2025 11:40

Soros'a karşı Avrupa'dan harekete geçen ülkeler: Bulgaristan öncü oldu

Soros'a karşı Avrupa'dan harekete geçen ülkeler: Bulgaristan öncü oldu
Bulgaristan, George Soros'un Açık Toplum Vakıfları'nın faaliyetlerini incelemek üzere özel bir komisyon kurdu. Avrupa'da Soros'a karşı artan tepkiler dikkat çekiyor.

Kurucusu olduğu Açık Toplum Vakıfları ile 'siyasi şiddeti körüklemek' suçlamasıyla gündeme gelen George Soros hakkında inceleme başlatan Avrupa ülkeleri arasına Bulgaristan da katıldı.

BULGARİSTAN'DA ÖZEL KOMİSYON KURULDU

Bulgaristan Parlamentosu, George Soros ve kurucusu olduğu Açık Toplum Vakıfları'nın ülkedeki faaliyetlerini inceleme kararı aldı. Parlamentoda kurulan özel komisyon, Soros ile oğlu Alexander'ın desteklediği kişi ve kuruluşların yanı sıra, Açık Toplum Vakıfları tarafından fonlanan kişi ve kuruluşları raporlayacak. Ancak Bulgaristan, Soros faaliyetlerini inceleme altına alan tek Avrupa ve AB üyesi ülke değil.

MACARİSTAN VE KUZEY MAKEDONYA'DA DA SOROS SUÇLAMALARI

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 2015 yılında Soros'u,