DÜNYA
Yayınlanma : 11 Kasım 2025 15:38
Düzenleme : 11 Kasım 2025 15:38

Şok gelişme: Almanya'da Merkel ve Scholz'u da kapsayan 20 siyasetçi ölüm listesinde! Dortmund'da nefes kesen operasyon

Şok gelişme: Almanya'da Merkel ve Scholz'u da kapsayan 20 siyasetçi ölüm listesinde! Dortmund'da nefes kesen operasyon
Almanya'da Merkel ve Scholz'un da dahil olduğu 20 siyasetçiyi hedef alan suikast planının şüphelisi Dortmund'da yakalandı. Şüpheli, karanlık ağda ölüm emirleri ve darbe planlarıyla bağlantılıydı.

Almanya'da polis teşkilatı, eski liderler ve mevcut politikacılara yönelik suikast çağrıları yapan bir şüpheliyi başarılı bir operasyonla yakaladı. Bu operasyonun ardından ortaya çıkan liste, eski Başbakanlar Angela Merkel ve Olaf Scholz başta olmak üzere 20'den fazla önemli siyasetçinin hedef alındığını gözler önüne serdi. Şüpheli, Haziran ayından bu yana internet üzerinden yaptığı rahatsız edici çağrılarla emniyetin dikkatini çekmişti ve Dortmund'da özel kuvvetlerin de desteğiyle gerçekleştirilen bir operasyonla gözaltına alındı.

KARANLIK AĞDAKİ TEHLİKELİ TEŞEBBÜSLER

Polonya ve Almanya çifte vatandaşlığına sahip Martin S. isimli şüphelinin, internetin derinliklerinde yer alan ve şifrelerle korunan bir platformda siyasetçilere karşı suikast eylemleri düzenlenmesi yönünde çağrılarda bulunduğu belirlendi. Bu tür eylemleri gerçekleştireceklere, kripto para birimleri aracılığıyla ciddi miktarlarda ödeme yapma vaadinde bulunduğu da savcılık tarafından açıklandı. Savcılık, şüphelinin bu platformda sadece ölüm emirleri değil, aynı zamanda patlayıcı madde hazırlama yöntemleri ve hedef alınan kişilerin özel bilgilerini de paylaştığını detaylandırdı. Ayrıca, aşırı sağcı olarak bilinen Reichsbürger hareketinin bir parçası olduğu ve bu grubun darbe planlarına dahil olduğu yönündeki bulgular da soruşturma kapsamında yer alıyor.

TERÖRİZM FİNANSMANI VE ŞİDDET TEŞVİKİ SUÇLAMALARI

Alman Federal Savcılığı, Martin S. hakkında terör eylemlerini finanse etmek, şiddet içeren eylemleri teşvik etmek ve kişisel verileri tehlikeye atmak gibi ciddi suçlamalarla dava açtı. Almanya İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, yaptıkları açıklamada şüphelinin para toplama girişimlerini son aylarda yakından takip ettiklerini ve bugün mahkemeye çıkarılacağını belirtti. Polis kayıtlarında Martin S.'nin daha önce koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri protesto eden gruplar arasında yer aldığının da tespit edildiği ek bilgiler arasında yer alıyor.