İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 2025 yılı değerlendirme toplantısında terörle mücadeleye ilişkin önemli rakamları kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, geride bıraktığımız yıl içerisinde ikna yoluyla teslim olan terör örgütü mensubu sayısı dikkat çekici bir boyuta ulaştı.
İKNA YOLUYLA TESLİM OLAN TERÖRİST SAYISI ARTTI
Bakan Yerlikaya, "2025 yılında 10’u Diyarbakır annelerinin çocukları olmak üzere, toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim olmuştur." ifadelerini kullanarak, terörle mücadelenin sadece operasyonel değil, aynı zamanda ikna odaklı boyutunun da başarıyla sürdürüldüğünü vurguladı. Bu kişilerin, ailelerinin ve devletin çabalarıyla terör örgütünden koparak güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.
TERÖRLE MÜCADELEDE KAPSAMLI OPERASYONLAR
Gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinin de altını çizen Yerlikaya, 2025 yılında terörle mücadele kapsamında 14'ü büyük, 77'si orta çaplı olmak üzere toplam 91 arazi taraması yapıldığını bildirdi. Bu operasyonlar sonucunda 306 mağara ve sığınak imha edilirken, 3 bin 442 kilogram patlayıcı madde, 403 silah ve bu silahlara ait 45 bin 465 mühimmat ele geçirildi. Ayrıca, 328 organize suç çetesi çökertilerek 1934 şüpheli yakalandı. Siber suçlarla mücadelede de 35 ilde operasyonlar düzenlenerek 117 kişi tutuklandı ve kırmızı bültenle aranan 12 suçlu Türkiye'ye getirildi. Bakan Yerlikaya ayrıca, çakarlı araç kullananlara yönelik ciddi cezalar geleceğinin de müjdesini verdi.



