Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın göreve gelmesinin ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis ile görüşme tarihi netleşti. Kıbrıslı liderler, Perşembe günü ara bölgede bir araya gelecek ve bu, Erhürman’ın göreve gelmesinden sonraki ilk görüşme olacak.
GÖRÜŞME DETAYLARI
Bir saat sürmesi planlanan görüşme, saat 09.30’da başlayacak ve BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi’nin ara bölgedeki rezidansında gerçekleştirilecek. Görüşmenin içeriği hakkında henüz detaylı bilgi paylaşılmadı, ancak bu buluşma yıllardır süren Kıbrıs meselesinde önemli bir adım olarak görülüyor.
ERHÜRMAN'IN AÇIKLAMASI
KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman'ın seçim galibiyetinden sonra Rum lider Nikos Hristodulidis'tan telefon aldığı, ancak Erhürman'ın 'Bağlamayın' talimatı verdiği ortaya çıktı. Erhürman, 'Önce Türkiye ile, Sayın Erdoğan'la bizzat görüşmeden Nikos Hristodulidis ile konuşmayacağım' dediği aktarıldı.
ERDOĞAN'IN DESTEĞI
KKTC'den Rumların sınırda bayrak yakma eylemlerine tepki gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC mesajı geldi: 'Milli davamız Kıbrıs’ı hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız'. Bu mesaj, Türkiye'nin konuya olan desteğini bir kez daha vurguladı.



